Page 25 - SLOEP! 2016-03
P. 25
PastasaLadE
Met olijven, Kappertjes en feta
in de serie ‘Eten’ plaatsen wij in slOEP! een heerlijk recept, eenvoudig te maken, mee te nemen en te serve- ren. van salades tot belegde broodjes, van soepen tot groentegerechten. vegetarisch en met vlees.
Heb jij ook een lekker recept voor ‘Pan over boord’? mail dan naar redactie@daemesenheeren.nl
bootschappen
• Olijfolie
• Bosui
• Pasta
• Gele paprika in blokjes
• Cherrytomaatjes door midden gesneden
• Kno ook
• Zout & peper
• Groene pesto
• Basilicum (in reepjes gescheurd)
• Balsamico azijn
• Honing
• Feta (Dodoni) in blokjes gesneden
• Zwarte en groene olijven (zonder pit)
• Kappertjes
• Pijnboompitjes
• Eventueel roquefort (blauwschimmelkaas)
bereidingsWijze
kook de pasta gaar vol-
gens de aanwijzingen op de verpakking. meng in een bakje de kno ook, scheutje balsamico azijn, de olijfolie en groene pesto tot een dressing. Als je het te zuur vindt voeg je een klein beetje honing toe. voeg zout en (versgemalen) zwarte peper naar smaak toe. bak in een koekenpan de pijnboompit- jes goudbruin. giet de pasta af en meng meteen in een schaal met de dressing, laat minstens 20 min. afkoelen.
schep de paprika, bosui, tomaatjes, de feta en basili- cum, de olijven, kappertjes en de pijnboompitjes door de salade. breng de salade op smaak met zout en peper.
voor een pittiger effect voeg je wat roquefort in brokjes toe aan de salade.
eten
Pan
OvEr
bOOrd
sLOEP!_03_2016 | 25