Alles voor sloepen! Winkel voor kaarten, caps en cadeaus!

ALLE PRODUCTEN

 • Lid worden

   49,00
  Daemes op de Golven & Heeren op het Water is hét genootschap voor de leukste watersporters van Nederland en van daarbuiten. Sloepvaarders die de liefde voor het water met elkaar delen. Die met hun sloepen, cabins en tenders de grachten, sloten, rivieren en plassen afschuimen. Hartstochtelijk en met een knipoog. Inclusief abonnement op SLOEP!
 • Kronkelende rivieren, kaarsrechte kanalen, romatische dorpen, historische gebouwen, bruisende steden... je vindt ze niet alleen in het buitenland. Nederland barst van de interessantste vaargebieden van de hele wereld. De leukste sloepenroutes zetten wij voor je uit. Bewonder de prachtigste wolkenpartijen, blijf slapen in dat leuke hotel, die speciale B&B of plons je anker in het riet. Vakantie is eigenlijk heel simpel, het gaat om het ontspannen. En waar kun je dat nou beter doen dan op, rond of in het water. Fijne Vakantie!
 • Welke sloepvaarder wil je nou niet blij maken met een cadeau waar alles in zit waar het hart vol van is! Maak jouw favoriete sloepvaarder blij en bestel het lidmaatschap! Inclusief SLOEP!, een tijdschrift dat je grijpt, boeit en verrast. Handige Sloepenkaarten voor de mooiste tochten, Sloepenboekje en nog veel meer leuke, stoere en mooie items. Een ultiem cadeau om te geven aan sloepvaarders!
 • Magazine dat zijn weerga niet kent

  Superdik heerlijk zomernummer met vreselijk leuke interviews, bijzondere verhalen, hilarische columns en natuurlijk een stukje sloepgeschiedenis. Een sloep geeft enorme vrijheid, ontspanning en een hoop lol en gezelligheid. Geen ijs maar water. Varen langs de oevers van de Elfsteden. Een muzikaal tintje. Een culinair Indisch hapje. Een scheepvaartmuseum in Sneek. En heel veel goed voornemens van Steven Pont! Wij hebben het voorjaar in onze kop ... SLOEP! 20 nu voor 10 euro. (tot 1 april 2024)
 • Mooi cadeau

   25,00
  Vakantie langs de waterkant (Vakantieboekje), Sloepenboekje en SLOEP! In plaats van 37 euro alle drie samen voor slechts 25 euro! Wacht niet langer en bestel dit trio voor je liefste vriend of vriendin, je fijnste broer of zus, die gezellige neef of nicht of zoals gezegd doe jezelf een plezier. De leukste combinatie om te geven of lekker zelf te houden!  
 • Digitaal magazine dat zijn weerga niet kent

  In deze ultra-interactieve SLOEP! is meer te beleven dan ooit. Vergeet niet op elke pagina helemaal naar beneden te scrollen en click op alles waar je op kunt clicken! Filmpjes, stemmen en heerlijke beelden. Verhalen om bij te glimlachen. Meningen die je prikkelen. Kortom een complete digitale sloepbeleving. Wil ik lezen!
 • Sloepenboekje

   15,00
  Al jarenlang hét naslagwerk voor iedereen die iets met sloepen en tenders te maken heeft. Een keur aan praktische info over bijvoorbeeld leuke vaargebieden, sloepenroutes, de leukste meerdaagse tochten met je sloep.  Eten & drinken aan het water, tank-info, interviews, tips en tricks. Als afsluiting het overzicht van alle sloepen, tenders en cabins die nu te bestellen zijn. En nog veel meer! Wil ik aan boord!
 • Sloepenkaarten van de mooiste vaargebieden in Nederland bij elkaar. Een verzameling van 26 vaarkaarten die jou door heel Nederland gidst. Vaar je in Leiden en wil je naar Enkhuizen? Dan wil je onderweg wel even lekker eten en slapen. Van Loosdrecht naar Amsterdam? Deze met zorg samengestelde set neemt je mee door heel Holland. Wil ik mee aan boord!
 • Ontspannen, in welke vorm dan ook, doe je op en rond de Hollandse Plassen. Met je sloep, tender of cabin lijk je te varen door schilderijen van Hollandse Meesters. Met molens op de achtergrond, via bloemrijke oevers, door polders, langs dijken en door sluizen is het echt genieten. Door de verscheidenheid aan grote en kleine plassen, is er in ieder gebied van de Hollandse Plassen iets anders te beleven. Wil ik ontdekken!
 • Vaarten, kanalen, kleine en grote sloten. Varen door weergaloze natuur met polders en langs dijken. Koeien die je vanaf de oevers recht in de ogen aankijken, wuivende populieren langs het kanaal en aantrekkelijke dorpjes om even aan te meren. Amsterdam is de poort naar een fenomenaal vaargebied. Holland boven Amsterdam moet je beleven en is om nooit meer te vergeten. Wil ik hebben!
 • De set gekoppelde sloepenkaarten Zuidelijk Holland geeft je een levendige kijk op schilderachtige taferelen. Hollandse luchten boven de polder, stadse architectuur die je de adem beneemt, industriële vergezichten in het aloude kassengebied, en bevers om te spotten in onze eigen natuur. Rotterdam springt er onmiskenbaar uit om zijn ouden haven. De andere gebieden kenmerken zich weer door hun eigen karakteristieken. Dat is Zuidelijk Holland. Als dit jouw vaargebied is dan bof je. Wil ik checken!
 • Ben je liefhebber van verstilde en authentieke natuur of van spektakel op het water? Het Randmeren gebied geeft je volop de ruimte. Van pittoreske dorpjes en steden, de rijke historie van de Hanzesteden, het cultureel erfgoed van de Zuiderzee met haar rijke visserijgeschiedenis of simpelweg de gezelligheid van restaurants, strandtenten en beachclubs. Dus niet alleen op het water maar ook langs de oevers van de Randmeren valt meer te ontdekken en te beleven. Wil ik beleven!
 • Wie varen zegt, zegt Friesland. Alsof heel Friesland aan elkaar zit met de mooiste vaargebieden. Als Fries word je praktisch geboren op het water. Maar ook de rest van Nederland is dol op Friesland. Friezen zijn gastvrij en laten dat overal waar je aanmeert voelen. Iedereen heeft wel eens gezoend tijdens de Sneekweek… De meeste watersporters kennen de Friese meren en hun aantrekkingskracht. Deze Friese gekoppelde kaarten nemen je mee naar natuur en cultuur. Wil ik zien!  
 • Over veelzijdigheid gesproken. Het lijkt wel of je in het buitenland bent als je door dit stuk van Nederland vaart. Groningen klinkt heel ver weg, maar dat valt reuze mee hoor. Gooi je sloep op de trailer en ga! Of huur een lekkere vakantiebungalow met sloep voor de deur. Geschiedenis en natuur gaan hand in hand in dit vaargebied. Trek de stoute schoenen aan en ondervind het. Er gaat niets boven Groningen. Wil ik hebben!
 • Romantisch! Dat is het eerste wat bij je opkomt bij varen door een historische binnenstad. Je waant je in een andere eeuw. Een eeuw met frêle freules en rijke baronnen, van harde koopmannen en stoere zeelieden. Een stad biedt vertier en leven. Grachten hebben allemaal een eigen verleden en die is voelbaar. Bierbrouwerijen, bordelen en kastelen. Een lust voor het oog, voer voor het hart en leven in de brouwerij. Wil ik zien!
 • Varend over de Ringvaart ontdek je Haarlemmermeer echt! Je wordt zomaar getrakteerd op typische Hollandse vergezichten, vaar je langs monumenten, de Stelling van Amsterdam en leg je aan bij gezellige café’s en restaurants. De Ringvaart is de verbinding tussen dorpen, steden en plassen. Lees er alles over! Tweede (herziene) druk in 2024
 • Op een stille nazomerdag, varen in een sloep langs de oevers van de Kalverstraat in Loosdrecht. Genieten van al die prachtige vakantiehuizen. Ontdek de rijke historie van de Loosdrechtse Plassen. Waar komt de naam Kalverstraat vandaan? Lees er alles over!
 • De Daemes Cap

   15,00
  Als schipper wapperen je haren lekker in de wind. Als meevarend gezelschap hetzelfde verhaal. Soms is het lekker die wapperende haren even te beteugelen. De zon is heerlijk en soms lastig als hij in je ogen schijnt. Deze charmante cap helpt je jouw haardos in het gareel te houden en je ogen te beschermen tegen te fel zonlicht.
 • De Heeren Cap

   15,00
  Deze cap is stoer, praktisch, sportief en vooral heel goed gemaakt en daarom comfortabel op je schedel. Als sloepvaarder wil je wel een beetje goed voor de dag komen toch? De ultieme combinatie van een mooi uiterlijk en uitmuntende draagbaarheid maakt deze cap tot een groot succes.
 • De vlag is bij uitstek een uniek kenmerk van de sloep. Regelmatig een ietsiepietsie te groot… hangend met het puntje in het water. Een veelal klassiek model. Natuurlijk rood, wit en blauw. De vlag hoort erbij als een vis in het water. Zonder vlag vaar je niet uit. Net als je fenders binnenboord halen. Het is sloepetiquette.
 • Voor de leukste watersporter

  Laat je verrassen en boeien | Vergeet de tijd | Persoonlijke verhalen | Interessante interviews | Leerzame artikelen. Zonder twijfel verschijnt ook ergens, tijdens het lezen, een glimlach op je gezicht. Na betaling heb je tot het einde van dit jaar toegang tot jouw gekozen [Premium] verhaal.
 • Steigerglaasje

   15,00
  Genieten aan boord als het koud is? De weduwe houdt je warm… een sublieme combinatie van het aloude Friese fûgeltsje samen met een flesje goddelijke kruidenbitter van de enige echte Weduwe Joustra. Het fûgeltsje steek je in het steigerhouten blokje en ‘tsjoch op’ oftewel proost!
 • Elke watersporter heeft wel eens te maken met situaties waarbij hij radeloos om zich heen kijkt, onrustig zoekt door zijn gereedschap, bergruimtes in paniek open en dicht klapt op zoek naar het juiste hulpmiddel om zijn lijnen uit de knoop te krijgen, de harpsluiting los te schroeven of bij dorstig weer zijn flesje bier te openen…
Ga naar de bovenkant