HOE KOM JE AAN DEZE SLOEP?

Deze sloep hebben we op de HISWA gezien en we waren meteen verliefd.

WAAROM JUIST DEZE SLOEP?

Het model sprak ons erg aan, met name de rechte voorsteven, en dat het een sloep is van Nederlandse makelij. We zijn nog steeds heel erg blij met onze sloep en krijgen regelmatig complimenten over onze mooie boot!

‘Toen onze sloep een van de eerste keren werd opgehaald door Enkhuizensloep voor de winterperiode, sprong de eigenaar pardoes in het water om de boot recht voor de trailer te geleiden, toen hij dacht dat het niet goed zou gaan. In no-time had hij zijn kleren uit en sprong in het al erg koude water. De medewerker van Enkhuizensloep heeft er hartelijk om gelachen. Dàt had hij nog niet eerder meegemaakt. We zijn er nog diverse malen mee geplaagd.’ 

HEEFT DE NAAM EEN BIJZONDERE BETEKENIS?

De naam ‘Black Pearle’ is gekozen omdat de sloep heel mooi en zwart is, met een knipoog naar de film ‘Pirates of the Caribean’.

WAT IS JE CONNECTIE WATERSPORT?

We zijn met onze drie jongens begonnen met een heel klein speedbootje, die elke keer werd ingeruild voor een grotere versie. Onze vorige boot was een sportkruiser Bayliner 245. We wilden nu een gezelligheidsboot, waarmee we met vrienden en kinderen lekker kunnen varen onder het genot van een hapje en een drankje. Daarbij wilden we nu een boot die waardevast was.

WAT MAAKT JOUW VAARGEBIED BIJZONDER?

Onze thuishaven is Zeewolde. We kunnen kiezen voor open water, maar we kunnen ook achter de dijk de binnenvaarten in. Er zijn talloze eilanden waar we gezellig kunnen afmeren en waar onze hond, die ontzettend graag mee gaat varen, even haar energie kwijt kan.

WAT VIND JE HET ALLERLEUKSTE AAN HET VAREN?

De rust en de ruimte die je meteen ervaart.

HEBBEN GEZINSLEDEN INBRENG GEHAD IN DE KEUZE VAN JE SLOEP?

Ja. Met name de rechte voorsteven van de huidige sloep had een duidelijke voorkeur bij onze kinderen.