HOE KOM JE AAN DEZE SLOEP?

We zijn in 2004 gestart met een 5,5 meter lange houten sloep. Het varen met een bootje beviel ons. We hebben de boot na twee jaar ingeruild op een eerste gebruikte Jan van Gent 8.20 open versie. Deze is weer ingeruild voor een nieuwe Van Gent 8.20 Soft Top welke ook weer een jaar later in de plaats kwam voor weer een nieuwe Jan van Gent 8.20 Soft Top met een stevige 130 pk Volvo motor. Uiteindelijk zijn we in 2008 gezwicht voor de huidige Jan van Gent 10.35 Cabin. Toen was onze droom gerealiseerd.

‘We verbaasden ons over de grootte van de sloep’

WAAROM JUIST DEZE SLOEP?

Een Jan van Gent sloep is wat ons betreft de ultieme sloep. We kunnen er met het grootste gemak vijftien personen op kwijt voor een leuke tocht door Amsterdam. De dichte cabin is zo laag dat je ermee onder bijna alle bruggen van Amsterdam door kunt. Bovendien kun je er heel comfortabel in overnachten en je spullen droog en veilig opbergen.

WAT IS JE OORSPRONG MET WATERSPORT?

Wij komen beiden uit een schippersfamilie waarbij mijn schoonvader vele jaren zeiler is geweest en mijn eigen vader een aantal partyschepen heeft gehad. De liefde voor het water is daarmee geboren en het was dan ook zeker dat we op enig moment onze eigen boot wilden.

HEEFT DE NAAM EEN BIJZONDERE BETEKENIS?

Zucchero (Fornaciari) is een bekende Italiaanse folkzanger met de rauwe stem waar we beiden groot fan van zijn. Toen we de 10.35 kochten met zijn stoere uiterlijk was al snel duidelijk dat deze de naam Zucchero zou krijgen.

WAT MAAKT JOUW VAARGEBIED BIJZONDER?

Gelet op onze ligplaats Weesp en onze liefde voor Amsterdam ligt ons vaargebied voornamelijk in en rond Amsterdam. Maar we zijn ook zeer regelmatig te vinden op de Vecht voor een lekkere lunch of picknick. En één keer per jaar maken we een grote tocht naar bijvoorbeeld de Friese Meren of de wateren rond Giethoorn, Muggebeet en Zwartsluis.

WAT VIND JE HET ALLERLEUKSTE AAN HET VAREN?

Vanaf het moment dat we de boot losmaken genieten we van onze vrijheid en de rust op het water. De enorme verbazing en de jaloerse blikken van de talloze toeristen in Amsterdam met de vraag of ze een stukje mee mogen varen is uiteraard ook geweldig. Want zeg nou zelf;

‘Zo’n Jan van Gent is toch een ware lust voor het oog’