WE ZIJN HELEMAAL VERLIEFD

Varend met ons ‘oude’ sloepje naar de dealer om te kijken naar wat nieuws. Daar lag een Corsiva 595 en wij waren op slag verliefd op het model. Gelukkig was onze favoriete kleur zwart op voorraad. Deal was snel gesloten. De sloep is voor ons groot genoeg en de achterkant van dit schip is zo stoer. Hij is perfect voor onze vaartochten. Wij varen graag in smalle en kleine slootjes en dat lukt met een groot schip minder goed

ONGEDULDIG

In 2017 huurden wij een sloep op de Loosdrechtse Plassen en aan het eind van deze dag zei ik tegen mezelf: ik ga een boot kopen. Ik ben een ongeduldig type en ik kan geen vijf tellen stil zitten, maar die dag op het water was ik de rust zelf. Op een vaardag met Ilona aan mijn zij ben ik een totaal ander mens. Rustig en relaxed en genietend van alles op of aan het water.

WISPELTURIG IN DE PLANNING

‘Anekdotes hebben wij genoeg. Meestal hebben wij een plan A en dat wil nog weleens veranderen in plan B en aan het eind van de dag plan C worden. Wij wijzigen vaak het plan en dat pakt altijd perfect en gezellig uit. Een perfecte dagtocht voor ons begint in de haven bij het restaurant met een heerlijk ontbijt om daarna de uitgestippelde route te varen of gewoon zomaar een kant op te gaan. Een meerdaagse tocht inclusief overnachtingen in hotel of B&B vinden we ook heerlijk. Het bereik is dan uiteraard groter waardoor je meer leuke locaties kunt zien. Slapen op onze Dushi hebben wij twee keer gedaan en er komt geen derde keer’.

SCHATJE…

De sloep heet Dushi. Verliefd op het eiland Curaçao en de naam Dushi was snel verzonnen. Waar we varen? De plassen op de Kaag Braassem en Westeinder zijn voor ons zonder bediening van bruggen of sluizen het hele jaar bevaarbaar. De rust en de ontspanning die varen met zich meebrengt vinden wij geweldig. En op een mooie dag de motor starten en varen zonder plan. Mijn vaarstijl? Dat is heerlijk tuffend met weinig toeren en alles aanschouwen wat er om ons heen gebeurt. Dat wil overigens niet zeggen dat de 60 pk nooit eens voluit gaat, even de wind door de haren. Ik geef het roer moeilijk uit handen… Ik erger me weleens aan langzaam varende sloepjes of tenders die maar in het midden blijven varen i.p.v. stuurboord houden.

WHAT’S IN A NAME... Vijf verschillende manieren om het woord dushi te gebruiken op Curaçao. Op Curaçao spreken mensen Nederlands en Papiaments (of Papiamento) en er is één woord dat je overal ziet en hoort: dushi. Het heeft veel verschillende betekenissen en er is geen letterlijke Nederlandse vertaling, maar één ding staat voorop: het is altijd positief. Om je op weg te helpen met dit typisch Antilliaanse woord, staan hieronder vijf verschillende manieren waarop het woord dushi gebruikt wordt.
1. Lekker (eten) 2. Schatje (geliefde) 3. Lief (bedankt) 4. Sexy (straattaal) 5. Mooi (algemeen).

Bron: avilabeachhotel.nl