De ouders van Carola hebben altijd een huisje gehad op een van de trekgaten van Loosdrecht. Daar lag natuurlijk een boot bij waardoor Carola al sinds haar vroegste jeugd aan het varen is, ze is bijna geboren op het water.

DAN WORD JE NAT

Carola vaart een Lifestyle 620. De sloep heeft een groot roer zodat je lekker stoer aan de zijkant kunt zitten en met een hand sturen. Stoer daar houdt Carola van. Niet dat truttige. Daarom heeft zij het dek er af gehaald. Het moet er sportief uitzien ‘de kap ontsiert de sloep, ik voelde me een trut met die kap erop’. En wat als het regent? ‘Dan word je nat!’

VAN HUIS UIT MEEGEKREGEN!

‘Hoe ‘hoe… lap, lap, lap!’ is ontstaan weet ik niet precies meer. Van kleins af aan weet ik niet beter dan dat wij dit gebruiken om elkaar over het water heen te roepen. Het wordt al ruim vijftig jaar in ons gezin gebruikt. Veel vrienden kennen deze kreet ook en roepen mij hiermee als ik op het water vaar.’

‘Ik heb van huis uit meegekregen dat je niet je naam over het water schreeuwt’