HOE KOM JE AAN DEZE SLOEP?

We waren op zoek naar een model Tender. Bij verschillende proefvaarten en bezichtigingen kwamen we de juiste boot niet tegen. Onze dochter liet via internet een boot zien die in de smaak viel, dat was de Lillebror. Vervolgens zijn we op de HISWA te water deze boot van dichtbij gaan bekijken en na een proefvaart zijn we het eens geworden.

WAAROM JUIST DEZE SLOEP?

De Lillebror is een aluminium boot met een bijzonder ontwerp, praktische indeling, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Bovendien sprak het hybride systeem ons zeer aan. De boot wordt volledig in Nederland gebouwd en de contacten met Christian Smulders (ontwerper en bouwer) zijn zeer persoonlijk en prettig.

WAT IS JE GESCHIEDENIS MET DE WATERSPORT?

In mijn jeugd ging ik incidenteel varen, altijd met veel plezier. Mijn vrouw is van kinds af aan met watersport groot gebracht en na heel veel meevaren en huren kon een eigen boot niet uitblijven…

WAT BETEKENT DE NAAM VAN JE SLOEP?

De naam van onze Lillebror is Beacon, dit betekent baken en vonden wij een leuke verwijzing naar een ijkpunt waarmee je je route kunt bepalen en een plek waar je elkaar kunt vinden (lees: ontmoeten).

WAT MAAKT JOUW VAARGEBIED BIJZONDER?

Onze boot ligt aan de Kaag. Dit vaargebied is heel afwisselend met verschillende eilanden en kleinere plassen waar je lekker kunt vertoeven. Vanaf de Kaag kun je eenvoudig naar Leiden varen of bijvoorbeeld Haarlem en Amsterdam.

WAT VIND JE HET ALLERLEUKSTE AAN HET VAREN?

Het leukste aan het varen is het gevoel hebben dat je echt even weg bent maar toch praktisch dichtbij huis. Samen met vrienden en familie bijpraten en genieten van het leven. De kinderen genieten van het zwemmen en het avontuur bij een vaartocht.

HEBBEN GEZINSLEDEN INBRENG GEHAD IN DE KEUZE VOOR DEZE SLOEP?

Iedereen heeft inbreng gehad bij de keuze van deze boot. De kinderen wilden graag een vooronder zodat ze daar kunnen spelen. Voor de dames was een WC voorwaardelijk en ik vond de indeling belangrijk. Het hybride systeem biedt de mogelijkheid om elektrisch fluisterstil te varen of via de dieselmotor indien extra vermogen wenselijk is.

Met de Lillebror78 kom je overal, prachtige smalle slootjes zoals de Oude Waver maar ook steden met lage bruggen van 1.20 m kun je makkelijk onderdoor… alleen moet je dan niet de vlag vergeten te strijken.