Mijn moeder is op zakenreis en mijn vader en ik besluiten naar Delft te varen. Vrienden van mijn ouders, Alex en Karin, zijn daar ook, samen met hun dochtertje Mara. Heel leuk om elkaar daar te ontmoeten.

VOORSPELLINGEN

Als we zaterdagochtend rond 11 uur vertrekken is de weersvoorspelling goed: geen regen, morgen misschien wel een buitje, maar dat zien we dan wel weer.
Dat de weersvoorspellingen niet altijd kloppen, zal later al snel blijken.

VEEL TE ZIEN ONDERWEG

We varen over de Kagerplassen, langs Leiden, op het Rijn-Schiekanaal langs Voorschoten op weg naar de sluis van Leidschendam. Net na Voorschoten begint het zachtjes te regenen. Langs het Rijn-Schiekanaal liggen heel mooie oude landhuizen, ook wel ‘buitenplaatsen’ genoemd. Dit waren vroeger de ‘vakantiehuizen’ van de rijke mensen die in de grote steden woonden.

TOCH VEEL REGEN

Inmiddels is het opgehouden met zachtjes regenen en regent het pijpenstelen. We zijn vlakbij park Rozenrust en zien daar een paar aanlegplaatsen. We liggen daar ruim een uur: hoezo geen regen vandaag?
Het wordt weer droog en we varen verder naar de sluis in Leidschendam. Een heel leuke sluis en een heel gezellige sluiswachter! Eenmaal door de sluis verder richting Delft, door het oude centrum van Delft en nog iets verder door naar de passantenhaven.
Alex, Karin en Mara zijn er al en we kunnen naast hun boot aanleggen.

LEKKER SLAPEN EN ETEN IN DELFT

We gaan met z’n allen winkelen en borrelen in Delft. Samen ga ik daarna nog met mijn vader eten in een eetcafé waar een heel toffe band optrad. Ik weet niet meer hoe de band heet. Allemaal echt heel gezellig!!! Alex, Karin en Mara slapen op hun boot, maar wij slapen in het Best Western Museum Hotel.

‘Weersvoorspellingen kloppen niet altijd…’

OP ZONDAG WEER TERUG NAAR DE KAAG

De volgende ochtend lopen we terug naar de sloep en komen langs een studentenhuis waar de deur openstond en je zo in de gang kon kijken: fietsen, volle vuilniszakken, en zelfs een matras…, wat een troep!! Mijn vader vindt het wel erg jammer dat je met je sloep niet het centrum van Delft in mag. Je moet dan een elektrische sloep huren of met een rondvaart mee. Dat is natuurlijk lang zo leuk niet!
Voordat we aan de thuisreis begonnen hebben nog koffie gedronken op de boot bij Alex en Karin. Zij hadden de avond ervoor gegeten in een Ethiopisch restaurant en de eigenaren van dat restaurant waren er ook; ze kwamen even een kijkje nemen. Grappig toch?
Rond 5 uur die middag waren we weer in de thuishaven en… er is de hele terugtocht geen druppel regen gevallen!!!

En oh ja, bij de sluis in Leidschendam kun je heerlijke tosti’s eten.