HOE KOM JE AAN DEZE SLOEP?

Ik was al een tijdje aan het kijken naar een sloep en wilde echt een sterke sloep hebben. Diesel sloepen waren een optie, omdat die betrouwbaar zijn. Echter, mijn vrouw is gevoelig voor geluid, dus toen ben ik online onderzoek gaan doen naar elektrische sloepen. Ook de toekomst vond ik hierin belangrijk.
In eerste instantie zocht ik een tweedehands elektrische sloep, alleen die zijn nog nauwelijks te vinden. Tijdens het googelen kwam ik op de website van Jachtwerf Reeuwijk.

WAAROM JUIST DEZE SLOEP?

Ik heb deze sloep niet alleen vanwege het geluid gekocht. Als je een diesel hebt is dit echt vies. Een elektrische sloep is heel handig en praktisch. Ik woon aan het water en vind het echt vervelend om die dieseldampen van andere boten langs te krijgen. Elektrisch varen is beter voor het milieu, voor de kinderen, er zijn veel kinderen in onze omgeving.
Daarnaast is het heel handig als je terugkomt. Je legt eenvoudig je boot aan de kabel en laadt dan snel weer op, je krijgt ongeveer 12 uur batterijvermogen op eco-modus met één lading. Meer dan genoeg reserve om een ​​fijne dag en avond op het water te genieten. De koelkast is ook erg handig – perfect voor alle koele drankjes op een warme dag. Het grote voordeel is ook het geluid.

WAT IS JE CONNECTIE MET SLOEPEN?

Ik ben geen grote watersport fan. Ik zwem wel en heb in het verleden een beetje gedoken. Langere tijd zei ik tegen m’n vrouw dat ik geen sloep wilde en het een slechte investering vond.
Toen ik meerdere keren een elektrische sloep in Amsterdam had gehuurd, vond ik het toch wel mooi. Vanaf het water heb je een heel ander, heel mooi beeld op de wereld. Dat vond ik erg leuk. Daarom ben ik toch op zoek naar deze sloep gegaan.

Toen ik met Jachtwerf Reeuwijk in contact kwam, wist ik al voor 80% dat ik de Sluiper wilde. Toen ik Leon ontmoette, wist ik meteen dat het goed zat. Hij is heel erg perfectionistisch en dit soort professionals ondersteun ik graag. De ontwerper van de sloep heeft een fantastische klus geleverd. Je zit laag op het water, waardoor het koeler is en je hebt echt gevoel dat je op een sloep zit. Feels like I’m next to nature.

HEEFT DE NAAM EEN BIJZONDERE BETEKENIS?

Oodaaq: ik wilde niet van die cheesy names. Ik wist echt niet hoe ‘m te noemen. Oodaaq is een oever van grind en silt ten noordoosten van Groenland, dat als het meest noordelijke punt wordt gezien. Ik heb veel gereisd (85 landen in de wereld) en met googelen een ​​leuke naam gevonden. Ik vond de naam passend zoals het werd genoemd naar de Eskimo die Robert Peary vergezelde op zijn historische reis naar de Noordpool. Ik vond dit een interessante en creatieve naam.

WAT MAAKT JOUW VAARGEBIED BIJZONDER?

Amsterdam en de grachten is een uniek gebied en het bekendste van de wereld. Met een sloep is het heel handig, want je kunt zo snel door de stad en het water op. Het wordt nu wel drukker in Amsterdam, je kent dat wel. Good things don’t last forever. In het begin wanneer je een sloep hebt, vaar je meer in Amsterdam. Nu zijn we wat meer gewend en zijn nu het gebied buiten Amsterdam aan het verkennen.

WAT VIND JE HET ALLERLEUKSTE AAN HET VAREN?

Ik vind het fijn om buiten in de natuur en de zon te zijn. Gewoon buiten. Het is een fijne manier om vrienden uit te nodigen en samen ontspannen op te trekken. Ik heb een kleine BBQ die ik aan de sloep kan bevestigen en boven het water kan plaatsen. Hierdoor hoef ik me nooit zorgen te maken of ik vet in de sloep lek. Die probeer ik natuurlijk zo schoon mogelijk te houden. Ondertussen drijft de rook van de BBQ over het water, waardoor je nergens last van hebt.

HEBBEN GEZINSLEDEN INBRENG GEHAD IN DE KEUZE VAN JE SLOEP?

Mijn vrouw komt uit Oekraïne en is op de Zwarte Zee opgegroeid. Ze had goedeherinneringen aan vroeger en de zonsondergang boven de zee te zien. Op het moment dat ik een sloep toch wel erg leuk vond, was ze daar erg blij mee.