HOE KOM JE AAN DEZE SLOEP?

Op Boot Holland 2017 zag ik de stand van Bob Wensink van Bobsloepen en was gelijk onder de indruk. We hadden een klik samen en omdat ik toch al op zoek was naar een stoere, snelle aluminium sloep, was de keus snel gemaakt. Deze zou het worden.

WAT IS ER ZO MOOI AAN DEZE SLOEP?

Hij is naast mooi, ook lekker stoer, heel erg solide en super praktisch.

WAT IS JE OORSPRONG MET DE WATERSPORT?

Ik heb een website www.popeye.nl waar mensen digitaal kunnen vinden waar ze een boot kunnen huren. Zelf heb ik een kleinere boot voor dagelijks gebruik. Grote boten huur ik via Popeye.nl.

WAAROM HEB JE VOOR DEZE NAAM VAN JE BOOT GEKOZEN?

De naam van mijn sloep is Brutus. Brutus is een stripfiguur uit de strip van Popeye, een beetje een boefje die er ‘bruut’ uitziet. De sloep ziet er ook ‘bruut’ uit. Kortom mijn bedrijf heet Popeye en mijn sloep Brutus, mooie match toch?

‘Ik riep naar Wolter Kroes:
‘Kom je Brutus dan wel even dopen?’

‘Afgelopen HISWA te water is Brutus gedoopt. Ik lag met mijn sloep nogal dicht bij waar de opening met Wolter Kroes en Frans Duijts (volkszangers) zou plaats vinden. Wolter schampte varend tegen mijn sloep en ik riep: ‘Kom je hem dan wel even dopen?’ Aan boord heb ik altijd een paar biertjes in de koelkast staan met de toepasselijke naam ‘Brutus’ haha. Daarmee hebben Wolter Kroes en Frans Duijts mijn sloep op hilarische wijze gedoopt. Ze zongen er zelfs nog een liedje bij.’

WAT MAAKT JOUW VAARGEBIED BIJZONDER?

Friesland is hèt vaargebied bij uitstek. Maar ook ver daarbuiten is het bijzonder mooi. Nederland is helemaal mooi.

WAT VIND JE HET ALLERLEUKSTE AAN HET VAREN?

Dat ik er helemaal ontspannen van raak. Heerlijk relaxed op het water zijn.

WIE HEEFT NOG MEER MEE BESLIST IN DE KEUZE VAN JE SLOEP?

Mijn vrouw heeft zeker mee beslist. Zij was ook gelijk weg van Bobsloepen en met name de Explorer 730.

‘Mijn vrouw was gelijk weg van de Explorer 730

‘Solide en super praktisch’

‘In Blokzijl wachtend op de sluis in het hoogseizoen, dus erg druk, met een 17 meter lange huurboot. En dan mensen die roepen naar je: ‘hè jij daar… met die huurboot…’ denkend dat je niet kunt varen omdat je huurt, terwijl ik een groot vaarbewijs pleziervaart heb. En dat die mensen dan vervolgens dwars liggen in de sluis. Daar kan ik wel om lachen.’