Waarom een proefvaart met juist deze sloep?

Wij zijn op zoek naar een eigen Maril. De Maril, is een fijne sloep. De 6NXT is geschikt voor zes personen daardoor juist fijn om met elkaar op het water te genieten.

Wat is je geschiedenis met sloepen?

Ik ben op gegroeid met en op het water. Mijn ouders hadden een boot en daardoor waren we zeker ieder weekend in de zomer op het water te vinden. Vroeger zeilde ik veel, tegenwoordig is varen met een sloep erg relaxed.

Waarom Maril?

Maril staat voor kwaliteit en heeft ook een chique sportieve uitstraling

Kenmerkend voor de Maril 6 NXT is de functionele deur in de spiegel van de sloep die toegang biedt tot het geïntegreerde zwemplateau. De breedte van de 6NXT gecombineerd met het vlakke onderwaterschip zorgen voor veel stabiliteit en vaarcomfort. De 6NXT heeft een stoere en steile boeg, mooi afgewerkt met een rvs boegstrip. Een mooi detail is dat de kabelaring verzonken ligt in de romp en door de boeg van de sloep loopt.

‘Deze sloep is heel fijn om met 
elkaar op het water te genieten’

Wat maakt jouw vaargebied bijzonder?

Het Friese water is fantastisch, je kunt de hele provincie door varen en met name de omgeving van het Pikmeer en het Sneekermeer brengt veel jeugd herinneringen naar boven.

Wat vind je het allerleukste aan varen?

De sfeer, vrijheid, relaxen en vooral gezelligheid.

Hebben gezinsleden inbreng in de keuze van je sloep?

Ja toch wel… we varen vaak met het gezin, dus de grootte is dan wel bepalend.

‘Je maakt van alles mee op het water, vroeger lagen we rijen dik bij ‘It Foarûnder’ bij de Sneekweek, dan kroop er wel eens iemand bij je in de boot die eigenlijk ergens anders had moeten zijn… ach ja water verbroederd haha.’