Wolter Kroes (Wormerveer, 24 december 1968) is een Nederlandse zanger. In 2004 zong Wolter Kroes op de begrafenis van André Hazes. In 2008 behaalde hij zijn eerste nummer één-hit met het EK voetballied Viva Hollandia.

IDEAAL VOOR SLOEPEN

Oorspronkelijk kom ik uit de Zaanstreek. Een typisch sloepvaargebied met de Zaan, het Alkmaardermeer en het Noordzeekanaal. Je kunt naar Haarlem varen en naar Amsterdam maar ook naar de zee en het Markermeer op. Of naar Volendam. Al die vaarwegen zijn met elkaar verbonden. Een ideaal sloepvaargebied.

WIND WATER ZON

Ik ben gek op varen. Ik ben opgegroeid met een vader en moeder die ook altijd voeren. Dat ga je als kind overnemen. Vanaf mijn achttiende had ik al mijn eerst buitenboord-motorbootje.
Kort daarna kocht ik een klein sloepje en dat werd uiteindelijk een grote sloep. Ik vind het geweldig. De elementen; de wind, het water, de zon en niet te vergeten… de gezelligheid.

VRIJHEID

Het gevoel als ik ga varen met mijn sloep is het gevoel van vrijheid. Ik heb een hectisch beroep en ben continu onderweg. En niet op één plek, nee… we reizen heel Nederland door. Ook wel naar het buitenland. Maar op het moment dat ik op mijn sloep stap – ik woon hier vijf minuten vandaan – dan heb ik het gevoel dat ik op vakantie ben. In de frisse lucht en de natuur kan ik mijn hoofd leeg maken.

GEHEIMPJE…

Ik zal iets verklappen… dat heb ik ook met één ander ding… en dat is met duiken. Dan heb ik exact hetzelfde gevoel. Het is een andere activiteit, maar het gevoel dat het mij geeft is vergelijkbaar. Het gevoel van vrijheid!

LIEFDE

Mijn sloep heet ‘Contessa II’. Het is de derde sloep waar ik de naam van mijn vrouw aan verbonden heb. Het klinkt misschien wat plat, maar mijn vrouw Tessa heeft zo’n mooie kont dat ik haar ‘Contessa’ heb genoemd ;-). Mijn sloep is dus genoemd naar de prachtige billen van mijn vrouw. Ik hou zielsveel van haar.

STABIEL EN GEMAK

Ik heb gekozen voor deze sloep omdat hij lekker stabiel is en van alle gemakken voorzien. Er zit een gasstel in, een waterkraan, voorin zit een tv voor de kinderen, we kunnen lekker koffie zetten aan boord.
Ik heb hem zo gemaakt: ‘een grote boot in een klein bootje’. Er zit een 200 PK motor in want ik wil ook snel kunnen varen. De kinderen hebben er al heerlijk achter gewaterskied, geweldig. Ik ben verliefd op deze sloep.

OPLADEN

Het liefst vaar ik met mijn gezin. We hebben een ‘samengesteld’ gezin met vijf kinderen.
Lekker met elkaar genieten van alles wat het vaargebied hier te bieden heeft. En ik moet je ook zeggen; ik vind het heel fijn om in mijn eentje te varen! Pure ontspanning. Al is het maar een uurtje… daarna ben ik weer volledig opgeladen.

Door het sloepvaren leer je Nederland goed kennen en dan vooral hoe mooi Nederland is.

Met de Maril 8.80 die ik eerst had
ben ik wel eens vol tegen
een brug aangevaren.
Dan dacht ik: oh, daar kan ik
gemakkelijk onderdoor…
nou nee dusss…
Toen was alles wel
mooi flink beschadigd!