FLEECE MET LOGO

Na een heerlijke wandeling op die prachtige zonnige laatste zondagmiddag in september, liepen mijn vrouw en ik Giethoorn in om op een terrasje nog even iets te drinken. Het was onder het genot van een glaasje wijn toen mijn oog viel op een aangemeerde fluistersloep met daarin een mevrouw gekleed in een fleece met daarop het logo van ‘Sloepenboekje’.

Ik ben zelf sloep-eigenaar, lid van het genootschap ‘Daemes op de Golven en Heeren op het Water’ die dat boekje uitgeeft en herkende zodoende het logo; mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik besloot een praatje te gaan maken en met toestemming van mevrouw Kalf (de draagster van de fleece) volgt hier haar verhaal:

BEEN THERE?

Zelf ben ik geen sloep-eigenaar, maar mijn broer wel. Ik heb de fleece van hem gekregen en, wetende dat wij dit weekeinde een bootje gingen huren heb ik de fleece in mijn tas gestopt!

Wij wonen in het westen van het land en zijn hier slechts voor een weekeinde: toerist in eigen land.

Begin dit jaar kreeg onze (Amerikaanse) schoonzoon Travis op zijn facebook een post van één van zijn Amerikaanse vrienden met een foto van Giethoorn en de vraag: ‘Been there?’.

Dat was hij niet, maar wij ook niet en een bezoek aan dat stadje, ook bekend als het Venetië van Nederland, stond al heel lang op ons lijstje. We hebben toen meteen besloten een weekeindje te boeken en hier zijn we!

HOLLAND OP ZIJN MOOIST

Vanmorgen hebben we deze fluistersloep voor de hele dag gehuurd en zijn rond tien uur gaan varen. Zo ontzettend mooi. We waren de enigen op het water, alles nog zo stil, pitoreske huisjes langs de sloten, de zon al warm op ons gezicht, glinsterende dauwdruppels op spinnenwebben in de struiken en bomen, koeien die je met die grote ogen loom volgen, fluitende vogels, kortom Holland op z’n mooist en zoals Travis zei: Absolute bliss!

Vanuit Giethoorn varen we opeens midden door het prachtig natuurgebied de Wieden.

Rust en stilte overheersen. De zon schijnt volop!

Maar ook nu, de Giethoornse sloten drukker met (fluister)bootjes, mensen op de terrasjes. Het is echt puur genieten.

Giethoorn in het na-seizoen en (met geluk!) op een prachtige nazomerse dag is echt een aanrader!