ELEKTRISCH

Al weer enige tijd geleden wilde ik het elektrische varen wel eens beproeven. Zelf heb ik een buitenboordmotortje aan mijn sloep hangen en dat maakt soms best wel geluid. Dat stille varen wilde ik ook wel eens meemaken. Een vriend van mij wist wel iemand waarvan we zijn fluisterbootje konden lenen. Zo gezegd zo gedaan.

‘Dat stille varen wil ik ook
wel eens meemaken’

OVERWELDIGEND

Een mooier vaargebied voor elektrisch varen dan Reeuwijk en Nieuwkoop moet ik nog van je horen! Het is ervoor gemaakt! De natuur is overweldigend, de stilte zo mogelijk nog meer… Ik snap wel dat die otter hier onlangs gespot is. Die denkt ook: ‘zo das een lekker rustig plekkie voor mij’.

‘De natuur is overweldigend,
de stilte zo mogelijk nog meer…’

STIL!

Met proviand mee aan boord (lees bier en nootjes…) varen we de plassen op. Nou ik kan je verzekeren, elektrisch varen is stil! Ik kon mijn vriend gewoon verstaan tijdens het varen. Of dat nou beter is weet ik nog niet… maar dat is een andere zaak 😉 Het varen is een verademing. Ik neem me gelijk voor om te informeren of dat ook op mijn eigen sloep mogelijk is.

PLASTOETER

Genietend van ons glaasje bier en de omgeving merk ik ineens dat ik wel ongelooflijk nodig moet plassen. Oeps, maar waar? Als vrouw is dat toch lastiger dan als man. Ik kijk om me heen… een emmertje? Nee, geen emmertje aan boord. Wel lege blikjes bier, maar ja, dat leek me ook niet zo handig. Dan zie ik een scheepstoeter en krijg een idee. Wat nou als ik de toeter omgekeerd in het blikje bier zet (als trechter)…

‘Een scheepstoeter als trechter, briljante vondst’

GIEREND VAN DE LACH

Ik vond het zelf een briljante en creatieve vondst. En dat was het ook. Het lukte warempel ook nog. Het enige puntje van aandacht was de hoeveelheid. Daar had ik geen rekening mee gehouden. We hadden wel een paar blikjes nodig en lagen na afloop gierend van de lach onderin de sloep.

Mijn tip: elektrisch of niet… zorg dat je iets aan boord hebt voor als je echt heeeeel nodig moet…