FIETSTE ZO DE PLAS IN

Ik ben groot gebracht met watersport. Van kinds af aan kwam ik al bij Ottenhome in Oud-Loosdrecht. Mijn vader ging al naar Ottenhome toen hij 16 jaar was. Ik was denk ik een jaar of vier toen wij met het gezin terug gingen naar Ottenhome. De oude meneer Dwarshuis fietste altijd over de steigers en als het slecht weer was schreeuwde hij de mensen toe dat ze de haven in moesten komen. Soms was hij zo opgewonden dat hij de steiger af fietste – zo de plas in.

ONTSTAAN VAN DE LIEFDE

Op de werf bij Ottenhome werden zeilboten gebouwd. Die werden met een oude Bedford naar Friesland gebracht. Meestal ging ik in mijn vakanties dan wel een keer mee om de boten weg te brengen. Ik was bevriend met de zoon van Willem, hij werkte bij Ottenhome op de sleepboot de Brandaris. Zo mocht ik ook vaak mee om zeilboten onderweg op te halen die gestrand waren. Zo is de liefde voor dewatersport ontstaan.

‘Ik ben groot gebracht met watersport’

‘Wij zijn een groot liefhebber van de Zaanse Schans’

GEEN GEDOE

Na er een tijdje uit geweest te zijn ben ik toch weer gaan varen. Eerst dacht ik aan een zeiljacht, maar wij – mijn vrouw en ik – wilden niet teveel gedoe meer. Daarmee is de keuze op een sloep gevallen. Eerst een Corsiva 570 classic en nu al weer drie jaar de Stout 750. Dit bevalt heel erg goed. Onze thuisbasis is het Hoorntje in Akersloot aan het Alkmaardermeer. Wij zijn een groot liefhebber van de Zaanse Schans. Vanuit de thuisbasis kunnen we overal heen. Alkmaar, Amsterdam, Haarlem etc. etc.

VAREN IS MIJN PASSIE

Het varen is voor mij gewoon een passie. Alles wat met boten te maken heeft. Hierdoor ben ik begonnen met Facebook onder de naam Sloepenfeestboek. Deze naam mocht op een gegeven moment niet meer van Facebook. Toen ontstond het idee om er een groep van te maken ‘Sloepen en Tenders’. Ik kreeg hierop zo ontzettend veel leuke, onverwachte, reacties. Ik wil graag mijn liefde en passie voor sloepen met andere mensen delen. Dat ik hierdoor zoveel mensen leer kennen met dezelfde liefde en passie, dat geeft een kick.