OP AVONTUUR MET PAPPA

We hebben al heel lang een sloep. En pappa heeft ook heel lang gezegd: als je je zwemdiploma hebt gaan we een keer varen, leggen we aan op een mooi plekje en slapen we op de sloep! Eerst begreep ik niet zo goed wat mijn zwemdiploma met slapen op de sloep te maken had. Maar toen ik mijn diploma had, hoefde ik mijn zwemvest niet meer aan als we gingen varen en toen begreep ik het wel. Want als je niet goed kunt zwemmen moet je natuurlijk altijd je zwemvest aan, en slapen met een zwemvest aan lijkt me echt 3x niks!!

HARTSTIKKE ONTZETTEND TOF!

Nou heb ik mijn zwemdiploma al een hele tijd, ik ben al negen, maar tot nu toe hadden we nog niet ‘in het wild geslapen’. Tot vorige week dan. En ik vond het echt hartstikke ontzettend tof! We hebben eigenlijk alles in de sloep, maar geen slaapzakken. Die moesten we dus eerst nog even op zolder opzoeken. Ennuh… moet je eigenlijk zeep en tandpasta mee nemen?

IN MIJN NAKIE HET WATER IN

Op de sloep is er geen wasbak en geen douche, dus dat wist ik eigenlijk niet. Ik heb het allemaal maar meegenomen en heb het ook echt allemaal gebruikt! Mijn tanden heb ik ‘aan wal’ gepoetst en met een bekertje flessenwater heb ik mijn mond gespoeld. Ik ben in m’n nakie het water in gedoken, heb me daarna op de rand van de sloep ingezeept, en toen ben ik weer het water ingedoken om me af te spoelen. Klaar is Kees.

(We lagen aangemeerd aan een heel mooi beschut plekje hoor, dus ik wist dat niemand me kon zien).

Maar voordat we gingen aanmeren om te gaan slapen, hebben we eerst nog bij de ‘Vergulde Vos’ een hele lekkere pannenkoek gegeten. En toen we eenmaal aan ons ‘wild-slaap-plekkie’ lagen hebben we lekker nog wat gedronken en chips gegeten. Ik mocht zelf beslissen wanneer ik ging slapen en ik had best wel langer wakker kunnen blijven, maar toen mijn bed was opgemaakt en ik ff ging chillen op de iPad, ben ik, geloof ik, al heel gauw in slaap gevallen.

WAKKER WORDEN VAN DE ZON

Het aller aller leukste vond ik wel dat ik de volgende ochtend wakker werd van de zon en dat we een heerlijk ontbijtje hebben gemaakt. We hadden alles bij ons: zachte broodjes, boter, worst, kaas, jammetjes en hagelslagjes. En op zo’n klein gasstelletje hebben we water gekookt voor een kopje thee. Het was overal nog zo stil en zo, ja zo ontzettend lekker rustig.

Morgen wil ik wel weer…