We stappen aan boord in de gloednieuwe Seafury 800 van de familie Koppelaar (Dave & Annemarie) uit Dordrecht. Tot vorig jaar fervente zeilers.

Zij leerden elkaar kennen in de sluis van Bruinisse. Annemarie (13) met haar ouders en Dave (19) met een paar vrienden. Liefde op het eerste gezicht maar wel wat jong nog. Een paar jaar later zijn ze onafscheidelijk en inmiddels al 25 jaar getrouwd.

DE DOORSLAG?

Door een druk sociaal leven en andere activiteiten, waaronder golfen, werd het zeilen almaar minder. Waar ze eerst nog, weer of geen weer, de zeilboot pakten werd het alleen met mooi weer nog wel eens gedaan.

In 2014 is de zeilboot verkocht en startte de zoektocht naar een sloep. Verschillende werven werden aangedaan en uiteindelijk kozen ze voor een Seafury 800.

Wat gaf nou de doorslag? Een stoer Nederlands product, op maat gemaakt en ‘hufterproof’ bovendien de hoge rugleuning en gezellige rondzit.

‘Seafury past bij ons’

WIJN MEE EN WEGWEZEN

Dave wilde ook graag een snelle motor, handig op de grote rivieren rond Dordrecht. Maar ook gewoon omdat hij het stiekem wel heel leuk vond, het kleine jongetje in Dave zag je al glunderen. In de praktijk komt daar overigens weinig van.

Heerlijk rustig varen door de Biesbosch daar komt het veelal wel op neer. Lekker na het werk thuiskomen, wijn mee en wegwezen, het drukke bestaan even laten voor wat het is.

BEVERS EN IJSVOGELS

Vanuit het huis van Dave en Annemarie zie je bevers en ijsvogels. Maar ook tijdens onze tocht hebben we zeker drie bevers gespot. Speciaal voor ons leek het wel of ze zich ook lieten bewonderen want ze bleven een tijdje rustig liggen. Dave en Annemarie zijn gastvrij en leuke vertellers, Dave weet veel van de geschiedenis van ‘Dordt’ en Annemarie kan zelfs de vogels herkennen aan hun geluid.