Sinds 1989 woont Maarten aan de Spiegelplas in Nederhorst den Berg. Hij heeft in zijn jeugd altijd al een bootje gehad, ook zijn vader heeft altijd gevaren. Water maakt een belangrijk deel van zijn leven uit.

NAAST DE DEUR

Op zoek naar een sloep (1999) reisde hij, samen met zijn vrouw, heel Nederland door. Van Friesland tot Limburg… en uiteindelijk bleek er in zijn eigen dorp, praktisch naast de deur, een mooie spitsgatter te koop te zijn. Een VOC sloep.

AFWIJKENDE BOOTJES

Maarten houdt van afwijkende bootjes en noemt zichzelf ‘lastig’. ‘Ik moet er wat mee hebben!’. Deze VOC sloep daar had hij gelijk wat mee. De klassieke uitstraling, de golvende lijnen en mooie zeeg trokken hem onmiddellijk aan.

HALVE MAAN

De sloep kreeg de naam ‘Halve Maan’, genoemd naar een oud VOC schip. Op internet zocht Maarten welk schip wel terug kwam van de reis, want dat was in die tijd wel eens anders. Ze sloegen vaak met een Noordwester storm op de kust bij Texel toen ze maar net goed en wel op pad waren.

‘Klassieke uitstraling en mooie zeeg’

ENTERTAINMENT

Voor Maarten is het leukste aan varen dat je lekker je vrienden mee kunt nemen. Iedereen vind het wel leuk om te varen. Gezellig samen, er is altijd wel iets te zien en om over te praten. Kortom entertainment voor allen.