Hoe kom je aan deze sloep?

We varen graag. Mijn zoon ging een keer met een kleine sloep een paar dagen weg. Hij vond de kleine ruimte maar niks en wilde graag een boot met kajuit. Toen zijn we gaan zoeken en bij dit schip uitgekomen. We liepen tegen de DaVinci 29 aan maar die was voor open water en het wad iets minder geschikt. We werden helemaal verliefd op het retromodel. En kwamen uiteindelijk uit bij de DaVinci 35E.

Wat is je oorsprong met de watersport?

Ik ben geboren en getogen aan het water. Mijn ouders hadden een vakantiehuisje aan het water op Loosdrecht waar we veel waren. Toen heb ik leren zeilen en varen.

‘Onze droom is om met de Frizante
langs de westkust van Italië te varen’

Wat betekent de naam van je boot?

De boot heet ‘Frizante’. En de betekenis is letterlijk sprankelend. En dat heeft een connectie met dat wij enorme Italië-gangers zijn en daar drinken we graag een glas wijn. Die wijn heet Frizante en zo zijn we aan de naam gekomen. De connectie met Italië wilden we terug laten komen in de naam van de boot.

Wat is jullie vaargebied?

Nu in Friesland, we wonen in Sneek. We hebben de boot nog niet zo lang. Maar we gaan ook naar de Waddeneilanden en het IJsselmeer. Onze droom is om ook langs de westkust van Italië te varen. Daar kijken we heel erg naar uit.

Wat maakt je vaargebied bijzonder?

Elk vaargebied heeft zijn charme maar in Friesland kun je naar leuke plaatsjes varen maar daarnaast ook de rustige plekken opzoeken. Je kunt ook even snel naar de eilanden. Je vergroot je vaargebied met dit schip en dat willen we nog allemaal gaan ontdekken. Italië is natuurlijk ook heel bijzonder!

In Italië, en dan met name de westkust, is het fantastisch om te varen. Oude stadjes en dorpjes maar ook de overweldigende natuur. Dat willen we allemaal ontdekken, proeven en bekijken.

Wat is het leukste aan het varen voor jou?

Op stap gaan met mijn gezin en vrienden. Ideaal om samen lekker te eten en te drinken, genieten van elkaars gezelschap. De rust ook natuurlijk. Als je twee dagen weg bent, heb je het gevoel dat je er echt helemaal uit bent.

Wat is dat toch met mannen en hard varen?

Ik heb wel wat met snelheid. Of het nou om auto’s of om boten gaat. Dat vind ik mooi. Ik ga er niet roekeloos mee om, maar vind het echt wel heel leuk. Lekker waterskiën wat voor de kinderen ook erg leuk is. Waarom? Ik kan het moeilijk uitleggen, het is een gevoel.

Wat was de invloed van je gezin op de keuze voor deze sloep?

Mijn vrouw heeft vooral de inrichting verzorgd. En ik heb drie zoons dus je begrijpt dat die zich voornamelijk bezig hielden met de motoren die er in zitten…

‘Op de HISWA te water 2015 hebben we besloten om het schip te kopen. We wilden natuurlijk wel even onderhandelen over de prijs… 
Omdat we een nauwe relatie hebben met iemand die ook veel van DaVinci weet en er nauw bij betrokken is, hebben we hem van te voren even gebeld om te informeren welk percentage er van de prijs af kon.
Grappig was dat Erik van Veen van DaVinci even bij ons langs kwam toen we bij Loetje een biefstukje zaten te eten en dat we in vijf minuten op de juiste prijs zaten omdat ondertussen iedereen al met elkaar gebeld had. We wisten eigenlijk al precies waar we moesten eindigen. En dat scheelde veel in de onderhandelingen. Dit was een heel erg leuk proces.’