Eric Geelhuysen vaart al vijftig jaar. Zowel zeilen als sloepvaren is hem met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in Loosdrecht bij zijn ouders aan de Loosdrechtse Plassen. Eric heeft daar nu zelf een eilandje.

NIET JE BENEN BREKEN

Eric is ooit begonnen met een klein Scherpel vletje die hij zelf restaureerde. Een hele klus omdat de vlet van zout naar zoet water ging. Hij heeft daar jaren met veel plezier mee gevaren.

Omdat hij op een gegeven moment een sloep wilde waar je niet je benen brak over de motorkast kwam hij na lang zoeken bij Jachtwerf Arie Wiegmans uit, de enige werf die destijds deze unieke mogelijkheid bood.

ALLES EROP EN ERAAN

Wiegmans senior bracht hem in contact met een plaatsgenoot die, een vrijwel nieuwe, AW 25 te koop aanbood.

‘Dat is um!’ dacht Eric gelijk. Lekker ruim met een kombuis en een toiletje aan boord. Ideaal voor een gezin met kinderen en een hond. Alles zat erop en eraan. En… natuurlijk geen motorkast midden in de sloep.

LIEFDE VOOR HET VAK

Een AW kopen is een beleving op zich. Het is persoonlijk door de vakmensen die erachter zitten. Je ziet het mooie handwerk – geen seriematige aanpak – en de liefde voor het vak spat ervan af. Een authentieke sloep. ‘Ik vaar er al tien jaar mee en heb er nog nooit een mankement aan gehad.’

LEEG SISSEND RUBBER

‘Op mijn eilandje in Loosdrecht zie ik heel wat voorbijkomen en gebeuren. Afgelopen zomer was er een groep jonge meiden die te hard de hoek om kwamen en zo in mijn haventje recht op de punt terechtkwamen. De rubber rand van de Rib siste leeg en de meiden moesten we uit het water vissen.’

‘Op het water is altijd wat te beleven!’