HOE KOM JE AAN DEZE SLOEP?

Op de HISWA zijn we gaan zoeken naar een nieuwe sloep. We hadden een oude reddingssloep maar wilden een iets praktischer sloep om door Amsterdam te kunnen varen. We zochten deze keer ook een hybride model. Op de HISWA kwamen we met Christian Smulders van Lillebror in gesprek. Omdat we graag lange afstanden varen, wilden we een hybride varende sloep en samen met Christian zijn we tot dit model gekomen.

WAT IS JE OORSPRONG MET DE WATERSPORT?

Ik heb altijd al gezeild. Vanaf mijn eerste jaar met mijn ouders en daarna heb ik op een zeilschool lesgegeven. Watersport is echt helemaal mijn ding. Mijn partner is Fries maar hij had niks met watersport haha, uniek voor een Fries die dat niet heeft.

WAT BETEKENT DE NAAM VAN JE SLOEP?

De naam van de sloep is het logo van het bekende modeketen H&M. Ik heet Hank en mijn vriend heet Maarten dus dat is een knipoog naar de naam.

WAT MAAKT JE VAARGEBIED BIJZONDER?

Amsterdam is uniek door dat je veel te zien hebt. Je ziet ook steeds weer nieuwe dingen. Als we vrienden uit het buitenland over hebben en daarmee gaan varen dan zijn de zonder de indruk van de historie van de stad en die zie toch het beste vanaf het water.

‘Omdat we graag
lange afstanden varen
wilden we een hybride model’

WAT VIND JE HET ALLERLEUKSTE AAN HET VAREN?

Je heb al heel snel een vakantiegevoel. Al ben je maar een paar uur aan het varen is het voor je gevoel wel of je de hele dag vrij bent geweest. Na het werk vinden wij het heerlijk om even de sloep te pakken en te genieten en ontspannen.

HEEFT JE PARTNER INVLOED GEHAD OP DE KEUZE VAN DE SLOEP?

Ja zeker! Hij vindt vooral het vaarcomfort belangrijk maar ook hoe hij er uit ziet. Op de HISWA viel de Lillebror ons al meteen op.