SLOEP VAREN

Hoewel wij met onze eigen motorkruiser al jarenlang in Nederland rondvaren groeide de wens met een sloep te varen. Met een sloep kun je in kleine watertjes varen waar wij met de motorboot vanwege de te grote diepgang niet kunnen komen.

SLOEP KEUREN

Aangezien wij zelf helaas niet over een sloep beschikken, hebben wij er een gehuurd bij Jachthaven Kortenhoef; in – hoe kan het ook anders – Kortenhoef. Omdat wij een bevriend echtpaar een plezier wilden doen en niet met een oude metalen bak wilden aankomen, hebben wij de sloep een week van tevoren bekeken. Gekeurd als het ware.

SLOEP GEVOEL

Het weerbericht was toen nog heel goed. Naarmate de dag van het huren dichterbij kwam werd het weer per dag slechter. Bij vertrek was de lucht zwaarbewolkt. Enkele uren later brak gelukkig de zon door en kregen wij het sloepgevoel op een presenteerblaadje.

‘Wij kregen het sloepgevoel
op een presenteerblaadje’

SLOEP ERVARING

Water, zon, een beetje wind en veel natuur. Heel mooi. Wij kunnen terugkijken op en fantastische dag op de Loosdrechtse Plassen en een stukje Vecht. Het meegebrachte noodrantsoen kwam goed van pas want er bleken nogal wat restaurantjes dicht te zijn op de door ons gekozen maandag.

Al met al zeker voor herhaling vatbaar!