LEKKER CHILLEN OP DE GRACHTEN

Zo’n vijf jaar geleden had onze oudste zoon, toen nog woonachtig in Amsterdam, het idee om een (wat grotere) sloep aan te schaffen. Heerlijk om, na het werk, te gebruiken samen met een groep vrienden: ‘Lekker chillen op de grachten’.
Dat dit idee wat moeilijker was om te realiseren en uiteindelijk anders uit pakte dan voorzien…, so be it: het verhaal blijft leuk.
Een (wat grotere) sloep werd gevonden op Marktplaats: Amsterdamse stalen sloep / eind jaren 60-tig / 8,5 meter lang, 2,5 meter breed / diepgang ca. 0.5 meter / Mercedes Benz motor uit 1955 / wat achterstallig onderhoud.

SAMEN AVONTUUR BEGINNEN

Toegegeven: Het was een impuls aankoop. Mijn oudste zoon dacht aan het chillen op de Amsterdamse grachten. Mijn jongste zoon, realistischer ingesteld, houdt van klussen en dacht aan de heerlijke uurtjes werken aan de sloep voordat er uberhaupt iets te chillen viel, al zag ook hij dat chillen wel zitten.
En ik? Tot op de dag van vandaag vraag ik me af of het die prachtige Mercedes Benz motor uit 1955 was die mij over de streep trok om, samen met mijn zoons, aan dit avontuur te beginnen.

PROJECT VAN TWEE JAAR

Ja wat zal ik zeggen: het heeft even geduurd voordat we de Amsterdamse stalen sloep te water konden laten. Het avontuur werd een project dat zo ongeveer twee jaar in beslag heeft genomen en kende, mild gezegd, wel wat tegenslagen. Zo liet die MB motor het af weten en moest totaal worden gereviseerd, moest er een geisoleerde vloer in de sloep worden gemaakt en moest het stuurhuis worden vernieuwd en geisoleerd (om het het lawaai van de motor te temperen) en dan de roest…
Maar ‘t is ons gelukt: de stalen sloep vaart al bijna drie jaar onder de naam ‘De Engelenbak’.

IN DE ENGELENBAK

Mijn oudste zoon woonde bij het ter water laten van ‘De Engelenbak’ al lang niet meer in Amsterdam. Mijn jongste zoon heeft door drukke werkzaamheden niet erg veel tijd en ik…? Ik chill op zonnige dagen met een groep vrienden in ‘De Engelenbak’ door de Amsterdamse grachten of tuf het Spaarne af. Ik heb, met familie en vrienden dobberend op het IJ, genoten van Sail 2015.
Genieten doe ik ook van een dagje op het water samen met mijn vrouw en kleinzoons. Ik moet ze alleen teleurstellen als ze vragen: kan de boot niet een beetje harder gaan opa?

Als je ons tegenkomt (je kunt ons niet missen), zwaai even, wij zwaaien altijd terug!!