Hoe kom je aan deze sloep?

Na heel veel zoeken en kijken bleek dit de sloep die het beste bij mij paste. Ik heb het hele bouwproces gevolgd bij Interboat en zelf mijn eigen wensen en ideeën in mogen brengen waardoor het helemaal mijn eigen sloep is geworden. Het is mooi om te zien hoe je eigen boot gebouwd wordt.

Waarom koos je juist deze sloep?

Interboat sloepen zijn mooi en handzaam. Goed te besturen. Omdat ik ook wel alleen vaar wilde ik een makkelijk te manoeuvreren sloep. Hij is groot, lekker ruim en toch gemakkelijk te hanteren.

Wat is je oorsprong met de watersport?

Vanaf mijn vijfde jaar vaar ik al. Vanaf mijn vijftiende eerst in een grote BM en daarna hadden we een Comet en een Albin. We hebben veel buitengaats gevaren o.a. naar Engeland, langs de Duitse kust en natuurlijk veel op de Waddenzee en het IJsselmeer. Daarna heb ik een sportief motorjacht gekocht bij Brandsma in Sneek, een Noorse Spitsgatter. En als laatste de Intercruiser Cabin 27.

INTERCRUISER 27 CABIN
Lengte: 8.30 mtr
Breedte: 3.00 mtr
Diepgang: 0.80 mtr
Doorvaarthoogte: ca. 1.50 mtr
Gewicht: ca. 3200 kg
Motorisering: 33 tot 170 pk
CE gekeurd voor categorie: C, kustwateren

Met de Intercruiser 27 Cabin refereert Interboat aan puur en oprecht watersportplezier. De klassieke belijning houdt het midden tussen een krachtige sloep en een discrete cruiser. De zeer complete uitrusting is toereikend voor een langere verblijfsduur. Alle vereiste sanitaire voorzieningen behoren tot de standaard uitrusting. De kajuit is afsluitbaar en biedt slaapruimte aan twee volwassenen.

Wat betekent de naam van je boot?

Mijn voorlaatste boot was Noors en vanaf mijn vijfentwintigste jaar ben ik van heel donker haar binnen heel korte tijd grijs geworden. Als men wilde weten waar ik was ging het altijd zo: ‘Hé… heb je die grijze duif ook gezien?’. Toen ik mijn vorige boot kocht heb ik de Noorse Ambassade gebeld om te vragen wat grijze duif in het Noors was. Nou dat was Grå Due. Dat vond ik een heel mooie naam en lekker kort.

Wat is je vaargebied?

Hoewel mijn sloep in Breukelen ligt is mijn vaargebied heel Nederland. Ik vind het geweldig om tochten te maken en nieuwe wateren te ontdekken.

Wat is het leukste aan het varen voor jou?

Alles! De natuur, het weer, het water, de rust. Echt alles!

GRÅ DUE

‘Soms kom ik in een sluis en praten de mensen over de namen van de boten die ze zien. De meest mooie verhalen hoor je dan. Dan zeggen ze van mijn naam: ‘Het is Frans, ik weet het zeker’. Of iemand zegt: ‘Het is Italiaans, echt waar’. Ook landen uit het Oostblok komen voorbij maar nooit Noors of Zweeds. Toch leuk om zo’n naam te hebben. Ik weet zeker dat er geen tweede vaart, of ze vonden hem gewoon mooi en weten niet wat het betekent.’