Het is zomervakantie en wij hebben een sloep. Wat ga je dan doen, precies: leuke plekjes zoeken om naar toe te varen. Ik schrijf al verhaaltjes over onze vaartochtjes en ik ga nu ook een VLOG te maken. Een naam heb ik ook al: MAANSLOEPEN

BEETJE REGEN

Deze keer varen we naar Nieuwkoop, maar liefst zes uur varen vanuit de Kaag. Pappa heeft twee nachtjes gereserveerd bij Hotel Restaurant De Watergeus. Toen hij reserveerde was het heel mooi weer, maar als we vertrekken regent het een beetje.

MIJN EERSTE VLOG

We varen over de Drecht naar Bilderdam en gaan door de Tolhuissluis de Amstel op. Hier maak ik mijn eerste VLOG!!! We gaan rechtsaf de Kromme Mijdrecht op en varen zo naar de Woerdense Verlaat. We komen bij Slikkendam en ook hier is een sluis die we door moeten om op de Nieuwkoopse plassen te komen. Ik vind de sluizen best interessant maar het is wel jammer dat het in de sluis stopt met zachtjes regenen en het pijpenstelen gaat regenen ☂☂.
Als we aanvaren bij De Watergeus kunnen we de sloep zo voor de deur aanmeren. In het restaurant drinken we warme chocolademelk met slagroom en we worden weer lekker warm.

‘In het restaurant drinken we warme chocolademelk met slagroom en we worden weer lekker warm’

FRISSE DUIK IN NIEUWSKOOPSE PLAS

De volgende ochtend schijnt de zon. Ik ga niet douchen maar neem een duik in de Nieuwkoopse plassen!!! Na het ontbijt stelt mamma voor om vandaag te gaan shoppen in Woerden. Nou dat hoef je mij maar 1x te zeggen! Om in Woerden te komen moeten we weer door twee sluizen. De sluiswachter is echt heel erg aardig. Hij zegt dat ik heel goed help om de sloep vast te leggen. Dat vind ik leuk om te horen!

IN HET DONKER VAREN

In Woerden zijn we aan wal gegaan, we hebben een lekker broodje gegeten, zijn in leuke winkels geweest en heb ik een heel cool T-shirtje gescoord. Daarna varen we terug naar Nieuwkoop. Midden in het dorp kun je aan speciale steigers aanleggen. Het is ook een heel gezellig dorp met leuke winkels en restaurantjes.
We hebben daar gegeten en het was al bijna helemaal donker toen we terug gingen naar De Watergeus. Dat was heel speciaal en ik vond het dus echt een heel toffe dag.

‘Ik ga niet douchen maar neem een duik in de Nieuwkoopse Plassen!!!’

VEILIG THUIS

De volgende dag zijn we terug gevaren naar de Kaag: vijf uur varen. We hebben een andere route genomen, langs Zwammerdam en Alphen aan den Rijn. Onderweg leest mamma een boek en doe ik spelletjes op mijn iPad. Gelukkig kan ik de iPad gewoon aan boord opladen. Pappa zit achter het roer en zorgt wel dat we weer veilig thuis komen. Ik ben opeens heel moe, ik pak een dekentje en doe een heerlijk tukkie.