MOOI MODEL

We hebben deze sloep in 2017 aangeschaft bij iSloep in Alphen aan den Rijn. Het model van de sloep, verwijzend naar het model van oude reddingboten; de goede prijs/kwaliteitverhouding en de werf met hun manier van werken sprak ons allemaal aan. De antracietgrijze kleur vonden we stoer en daarnaast vaart hij heerlijk. Dat bleek tijdens de proefvaart in Alphen.

‘Wij zijn fan van Miles Davis’

VAN VISSERSBOOTJE NAAR SLOEP

Janny: ‘De liefde voor water, haven en watersport komt door een aantal factoren. Ik ben opgegroeid in de havenstad Rotterdam, mijn vader was directeur van de Zeevaartschool in Rotterdam en mijn oom en tante hadden een zomerhuisje met bootjes aan de Binnenmaas. Daar logeerde ik vaak en was ik altijd in of op het water te vinden. Later hebben mijn man en ik eerst een tijdje windsurfplanken gehad toen wij in Rotterdam en later in Brabant woonden. Voor ons werk moesten wij in 1999 naar Groningen verhuizen en daar hebben wij een nieuwbouwwoning aan het water kunnen kopen, met de luxe van een eigen steiger. In de afgelopen negentien jaar hebben wij steeds door inruil een grotere boot aan kunnen schaffen. Wij zijn hier begonnen met een vissersbootje, daarna een sloep, toen een weekendsloep voor langere tochten en in 2012 een groter stalen Cabin motorboot van bijna 12 meter waarmee we op vakanties en weekendtripjes gaan in Nederland. De afgelopen jaren ontstond toch wel weer de wens om af en toe even in onze woonwijk en op het Zuidlaardermeer te kunnen varen met een boot met minder diepgang. Bijvoorbeeld even na het eten ’s avonds, of in de weekenden. Daarmee ontstond het verlangen naar weer een sloep en hebben we begin 2017 deze iSloep gekocht.

JAZZZZZ

Onze bootjes en boten hadden en hebben een naam die verwijst naar muzieknummers van de jazzmuzikant Miles Davis. Wij houden erg van zijn muziek en associëren het afspelen van zijn rustige nummers met het lazy afternoon of weekendgevoel. Onze eerste sloep noemden naar een lekker nummer van Miles Davis: Kind of Blue. De daaropvolgende weekender en onze huidige stalen Cabin motorschip noemden we Miles Ahead. Ook van Miles Davis en tevens een toepasselijk tekst voor een boot. Toen we overwogen om naast onze huidige stalen motorboot toch ook nog een sloep erbij te kopen, twijfelden we wel eerst. Twee boten aan huis… is dat niet wat overdreven? Maar omdat je maar één keer leeft en we gezien hebben dat dit niet altijd vanzelfsprekend is, hebben we toch deze iSloep aangeschaft. Met die gedachte, plus de ‘liefde’ voor Miles Davis, zijn we gekomen op het jazzstuk van hem getiteld So What.

FANTASTISCH VAARGEBIED

De provincie Groningen is prachtig om te varen, zeker vanuit ons plekje bij het Zuidlaardermeer. Je vaart in nog geen twee uurtjes naar het centrum van Groningen stad of verder richting Friesland of Delfzijl. En ga je richting de zuidkant van het Zuidlaardermeer, dan kun je in konvooi richting Veendam of zelfs verder, richting Duitsland varen. De zogenaamde ‘van turfvaart naar toervaart’ route.

VAKANTIEGEVOEL

Wanneer je aan boord stapt, ga je zodra je vertrekt, meteen in de relaxmodus. Altijd direct een vakantiegevoel. Zeker met lekker weer. Dan gaan we ‘s avonds nog even ‘het meer’ op. Dat hoeft niet eens lang te zijn maar dat geeft zoveel rust aan je hoofd. Heerlijk!

DIRECT VERZOT

Wij zijn met z’n tweeën en beiden hebben we evenveel inbreng bij grote aankopen zoals een sloep. Gelukkig liggen onze smaak en wensen nooit ver uit elkaar. We waren dan ook meteen verliefd op de stoere en zeer compleet uitgevoerde iSloep.

‘Aan boord start gelijk de relaxmodus’

‘Onze eerste sloep noemden we Kind of Blue. De werf belde vlak voor aflevering lichtelijk in paniek: ‘Ehhh, wij hebben voor u een witte sloep en zien nu de naam die erop moet. Is dat wel juist?’ ‘Jazeker!’ 😉