In de serie Stuurboord_Bakboord praten we met professionals met een warm hart voor de watersport. Deze keer met Ariane Hoog oud bestuurder van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

OP, IN EN LANGS

Ik ben van huis uit econoom, met interesse voor water. ‘De kracht en de kansen van water’, waarbij de kansen ook bestaan uit het kunnen genieten ervan. ‘Erop, erin en erlangs’, zeg ik altijd. Hoewel het geen kerntaak is, speelt recreatie zeker een rol.

Vroeger hadden we zelf een zeilboot en nu vaar ik regelmatig mee met vrienden op sloepen. Hier in Amsterdam maar ook bij vrienden op de Loosdrechtse en Vinkeveense Plassen. Ik vind het heerlijk om in het water te zwemmen. Ik surf ook af en toe. Ik geniet dus zelf echt van het water.

BELANGRIJK!

Het belangrijkste wat wij doen? Dat is moeilijk kiezen. We hebben drie kerntaken: veiligheid, voldoende water en schoon water. Voor recreatie is schoon water erg belangrijk

Heerlijk varen, in het water springen en kunnen zwemmen. Het water is echt een stuk schoner dan een aantal jaren geleden. We zorgen ook voor natuurvriendelijke oevers. Dat heeft twee voordelen: oevers zorgen voor schoner water en sloepen geven niet een enorme klap tegen de wal waardoor die afkalft of beschadigt.

VERBINDING

Het allerleukste aan mijn werk? De verbinding maken tussen inwoners, ondernemers en overheid. Belangen bij elkaar brengen, samen problemen oplossen, mensen meer waterbewust maken daar draait het voor mij om. Ik wil goed luisteren naar wat er speelt.

HELLUPPP….

Waar sloepvaarders ons heel erg mee kunnen helpen? Alles wat je meeneemt aan boord bij al die heerlijke gezelligheid: zorg dat er niets in het water terecht komt! Daarmee help je ons, maar vooral belangrijk: je helpt daarmee jezelf! Alles wat er niet in komt hoeven we er ook niet uit te halen.

TIP:

Kijk goed waar je wel en niet kunt zwemmen. Vanaf je sloep het water induiken is aanlokkelijk. Toch zijn sommige wateren nog niet geschikt. Op de Zwemwaterapp van de waterschappen kun je zien waar je veilig kunt zwemmen.

waterschappen.nl