HOE KOMEN JULLIE AAN DEZE SLOEP?

Uhhh, gewoon gekocht en afgerekend.

WAAROM JUIST DEZE SLOEP?

Ik heb de Cooper gekozen omdat ik, na intensief speuren, vond dat Cooper de leukste en vooral de mooiste tender heeft op de markt.

‘Mijn leven in jeans,
lichtblauw is ook
mijn lievelingskleur’

WAT IS JE OORSPRONG MET WATERSPORT?

Het watersportvirus is eigenlijk latent al mijn hele leven aanwezig, echter doordat mijn gezin en met name mijn bedrijven zo veel tijd kostten is het er, op beursbezoeken en dergelijke na, nooit van gekomen om zelf te gaan varen.
Sinds enkele jaren hebben verschillende vrienden die stap wel gemaakt op allerlei manieren en toen hebben we besloten dat we ook maar ‘ns zelf moesten gaan varen.

HEEFT DE NAAM EEN BIJZONDERE BETEKENIS?

De naam – Something Blue – is verzonnen door mijn beste vriend en is een knipoog naar het feit dat ik een groot gedeelte van m’n leven geld verdiend heb met de verkoop van jeans. En (licht)blauw is ook mijn lievelingskleur.

‘Totale ontspanning
wanneer je aan boord stapt’

WAT MAAKT JULLIE VAARGEBIED BIJZONDER?

Jachthaven El Dorado is onze thuishaven, gelegen in Noord-Limburg vlakbij de Kraaijenbergse Plassen. Een rustig en mooi vaargebied. Hoewel ik er wel over denk om, als ze na de winter weer in het water gaat, eerst een paar weken te gaan varen vanuit de eigen Coopermarina in Loosdrecht, al was het maar om daarvandaan ook de Amsterdamse grachten te kunnen bevaren.

WAT VIND JE HET ALLERLEUKSTE AAN HET VAREN?

Het allerleukste is eigenlijk voor mij de totale ontspanning die over je komt vanaf het moment dat je aan boord stapt. Niets meer en niets minder.

HEBBEN JULLIE ALLEBEI INBRENG GEHAD IN DE KEUZE VAN JE SLOEP?

Het is zoals het spreekwoord zegt, er kan maar één kapitein op het schip zijn, dat is althans bij ons zo, dus nee. De beslissing is door mij genomen. Grapje hoor, samen met mijn vrouw hebben we de hele boot samengesteld qua kleuren en materialen.

‘Wat me nog heel erg goed voor de geest staat is de, tot nu toe eerste en enige keer, dat we zwaar aan de grond gelopen waren op de oever van de Maas. Daar merkten we in de praktijk, dat watersporters elkaar graag de helpende hand reiken. Super veel stress maar uiteindelijk liep alles met een sisser en een gedeukt zelfvertrouwen af, hahaha…’