HOE KOMEN JULLIE AAN DEZE SLOEP?

Wij hebben al vanaf onze tienertijd met tussenpozen een boot gehad. Door kennissen die een boot hadden gekocht begon het bij ons ook weer te kriebelen. Na wat speurwerk op Marktplaats hebben we toen in 2014 een Enkhuizen 500 gekocht. Na een klein seizoen varen kregen we meer kennis van het bedrijf Enkhuizensloep en zijn wij naar een open dag gegaan. Daar viel, in de showroom, ons oog op onze huidige Enkhuizen 615. We waren meteen verkocht en hebben hem dus ook meteen gekocht.

WAAROM JUIST DEZE SLOEP?

De Enkhuizen 615 is een ruime stabiele sloep met ruimte voor acht personen en dus zeer geschikt voor een dagje varen met gasten.

WAT BETEKENT DE NAAM VAN DE SLOEP?

Onze sloep heet Libra, en dat vinden wij gewoon een leuke naam.

WAAR VAREN JULLIE?

Wij hebben de sloep thuis verwarmt op een boottrailer staan, daar hebben wij bewust voor gekozen zodat wij door heel Nederland het waterrijk kunnen verkennen. Onze favoriete dagtocht is toch wel door de Amsterdamse grachten varen.

WAT IS HET LEUKSTE AAN HET VAREN?

Mijn vrouw en ik zijn allebei zelfstandig ondernemer. Als wij met de sloep weg zijn is dat verplicht ontspannen, geen telefoon, geen offertes, geen administratie, enz, enz.

‘Meteen verkocht… en meteen gekocht’

GAAN DE KINDEREN MEE?

De kinderen vinden varen leuk voor een uurtje. Ze zijn veertien en achttien jaar oud en zeggen als we ze meevragen: ‘Hoe lang blijven jullie weg?’

WAT BELEVEN JULLIE OP HET WATER?

We hadden in de jaren ‘80 een weekend kruiser en moesten aanleggen bij sluis Het Hemeltje bij Kortenhoef. Mijn vrouw stond op de punt om een meerpaal te gebruiken om aan te leggen. Er stond best wel een windje en die blies ons van de paal weg. Ik roep: ‘pak die paal!’ Nou… mijn vrouw doet letterlijk wat ik zeg en pakt die paal, maar laat de boot los. Dat werd een nat pak en veel gejuich vanaf de boten om ons heen.