NOOIT MEER EEN BOOT…

Begin 2015 hebben wij onze spitsgatkotter in Frankrijk verkocht met de gedachte: ‘nooit meer een boot!’. Wij hebben ruim dertig jaar gevaren. Met de zeilboot in Zeeland en op zee, met de motorboot in heel Nederland en bijna alle rivieren in Frankrijk plus de Middellandse zee.
We gaan nu andere dingen doen…!

ZULLEN WE…

Maar in die zomer zaten wij op het terras op het Groothoofd in Dordrecht met weemoed te kijken naar alle bootjes die voorbij kwamen.
Wij keken elkaar aan… ‘zullen wij toch maar weer?’ Maar nu iets kleiner, met minder onderhoud.

EVEN PROBEREN

Na uitgebreid zoeken op internet, vond ik een mooie sloep bij Sloepenmarkt in Grou. Omdat wij nog nooit met een sloep gevaren hadden, hebben wij in Wirdum een hotel geboekt en in Wergea een sloep gehuurd. Met die sloep zijn wij naar Grou gevaren. Het varen met de sloep beviel prima!

WEL ERG MOOI…

Bij Sloepenmarkt zijn wij heel hartelijk ontvangen en deskundig geadviseerd door Inno v.d.Berg. De betreffende sloep was niets voor ons. Wel erg mooi, maar met veel gelakt houtwerk, dus veel onderhoud! Op dat moment hadden zij geen andere sloep binnen ons budget.

TOCH NOG EVEN KIJKEN…

Thuis verder gezocht op internet, maar steeds kwam die ene sloep bij De Sloepenmarkt weer in beeld. Weer naar Grou gereden om toch even te kijken. Met Inno nogmaals onze wensen doorgesproken en plotseling zei hij: ‘Wij hebben vanmorgen een sloep binnengekregen en ik denk dat die wel wat voor jullie is. Een Langweerder Classic 650.’ En ja hoor, een mooie sloep met ongelakt teakhout. Hij moest nog wel verkoopklaar gemaakt worden, maar alles leek prima in orde.

‘Onze sloep ging Cheers heten
naar aanleiding van de
gelijknamige Tv-serie’

GEKOCHT…

Wij hebben even bedenktijd gevraagd en zijn gaan lunchen. Na de lunch zijn wij met Inno v.d.Berg tot overeenstemming gekomen en hebben wij de sloep gekocht (vol vertrouwen, zonder er mee gevaren te hebben). Drie weken later lag de sloep keurig in het water en konden wij met vrienden ons eerste tochtje maken. Dat was meteen ook het laatste tochtje van dat jaar, want de sloep ging de – verwarmde – winter-berging in. Allemaal bij de prijs inbegrepen!

PROOST…

In mei van het volgend jaar lag onze sloep, volgens afspraak, in het water, voorzien van de naam Cheers. Een naam die wij weer voor dit derde schip gebruiken en ons herinnerd aan die leuke gelijknamige Tv-serie. Vooral met deze sloep kunnen wij regelmatig het glas heffen naar andere schepen en luid ‘cheers’ roepen.
Wij hebben toen een dag gevaren en konden de sloep daarna weer afmeren in de haven van Sloepenmarkt. Eind mei hadden wij een huis in Wergea gehuurd en hebben wij een week Friesland ‘gedaan’.

FEESTELIJK EN OFFICIEEL…

Op 6 juni vond de officiële aflevering plaats en hebben wij de Cheers naar onze woonplaats Dordrecht gevaren. Lees hier hun sloepverhaal.

Vanaf de dag van aankoop, 26 augustus, tot aan 6 juni van het volgend jaar heeft Sloepenmarkt keurig voor onze sloep gezorgd en alles gedaan wat er bij de aankoop was afgesproken. Een prima service!